Achter de schermen | De locatie

Desktop1

Even voorstellen: Herlinde Paauwe (rechts) en Josefien Verschuure, verantwoordelijk voor de locatie van de jongerendag. ‘En dat klinkt makkelijker dan dat het is,’ aldus Josefien. ‘Niemand zit erop te wachten dat straks op 5 maart de deuren niet op tijd open zijn, er headsets te kort zijn of dat de kleuren van de statafels niet bij het podium passen. Het zijn details, die waarschijnlijk pas opvallen als het fout gaat. Maar geloof me, we hebben erover nagedacht!’

Zowel Josefien als Herlinde waren al werkzaam voor de SGP-jongeren toen ze ook in de Jongerendag-commissie kwamen. Herlinde: ‘Na al de eerste vergadering ontdekte ik hoe creatief en bevlogen de commissieleden zijn. Met elkaar werd er gebrainstormd over het programma, sprekers en ludieke acties. Hoewel we met elkaar het zelfde doel voor ogen hadden, waren de taken zeer divers. Naast het contact met het Beatrixtheater, keken wij samen naar een invulling voor het ontspanningsonderdeel.’

‘Oh en geloof me, dat wordt zeker een boeiend stukje ontspanning,’ lacht Josefien. ‘Tussen al die politiek gerelateerde activiteiten is er een momentje cultuur van China en Rusland. Er staat inmiddels een prachtige dag. Een prachtig programma. Prachtige sprekers.’

Dat klinkt alsof er niets meer mist? ‘Jawel: JIJ, die dit leest. Gelukkig kun je dat veranderen door je aan te melden voor deze topdag!’ Herlinde: ‘Wij kijken er echt naar uit, er komen al heel veel leuke mensen, maar er is nog plaats voor meer. Meld je aan!’