Statements bij ambassades

Den Haag – De SGP-jongeren heeft maandag in aanloop naar de SGP-jongerendag van 5 maart a.s. een statement gemaakt bij de Russische en Chinese Ambassade.

Harm Jan Polinder namens SGP-jongeren: “Op de SGP-jongerendag staan we stil bij de vraag ‘Wie is de baas?’. We reizen dan langs verschillende wereldmachten, waaronder China en Rusland. We vinden het belangrijk om het niet alleen te hebben over handelsrelaties en goede betrekkingen, er zijn namelijk ook onderwerpen waar we erg veel moeite mee hebben. Zoals de positie van christenen en andere minderheden in China of het gebrek aan persvrijheid in Rusland.”

Statements richting China

Om deze onderwerpen op de kaart te zetten bracht een aantal leden van SGP-jongeren een bezoek aan de Chinese ambassade waar een groot bord met belangrijke statements werd aangeboden. “Helaas wilden de ambassademedewerkers het bord niet in ontvangst nemen. Dat weerhoudt ons er niet van om toch ons statement te maken, we zullen namelijk onze boodschap kracht bijzetten middels een open brief aan de Chinese ambassade. In de brief zullen we ingaan op genoemde onderwerpen.” Lees hier welk statement SGP-jongeren in deze brief maakte.

IMG_0956   IMG_0953

Een vredesduif

Na de actie bij de Chinese ambassade zijn de SGP-jongeren bij de Russische ambassade geweest. “Er is veel dreiging vanuit Rusland. Wat ons betreft is het tijd voor vrede in plaats van een koude oorlog, vandaar dat we bij de Russische ambassade een vredesduif hebben losgelaten.” Ook die actie is onderstreept middels een open brief aan de Russische ambassade waarin de punten inhoudelijk punten toegelicht worden.

IMG_0972   IMG_0974

 

De SGP-jongerendag wordt a.s. zaterdag 5 maart gehouden in het Beatrix theater in Utrecht en begint om 9.30. Te gast zijn diverse top politici, waaronder Bert Koenders en Alexander Pechtold. Aanmelden kan nog t/m aanstaande vrijdag. Geef je snel op!