Een kijkje achter de schermen

IMG_1012

Door: Harm Jan Polinder, vice-voorzitter SGP-jongeren

Bij het organiseren van een SGP-jongerendag komt veel kijken. Heel erg veel zelfs. Sprekers regelen, duidelijke afspraken maken met de mensen van het Beatrixtheater, uitgebreide communicatieplanningen maken, talloze persberichten schrijven, uitnodigingskaartjes maken, een podium ontwerpen, sponsors benaderen en nog tientallen andere dingen. En niet te vergeten: uren vergaderen! De foto bij dit artikel is gemaakt tijdens zo’n vergadering, op 16 februari jl. Bij zo’n vergadering is het enthousiasme en de spanning voelbaar. Lopen we op schema qua aanmeldingen van bezoekers? Is er aandacht genoeg in de media voor ‘onze’ jongerendag? Hoe zorgen we ervoor dat sprekers ook enthousiast zijn, en met een goed verhaal komen? Maar ook: wie doet wat op de jongerendag?

Zo’n commissievergadering duurt de hele avond en wordt geleid door Wilhelm Doeleman, voorzitter van de commissie die de SGP-jongerendag organiseert. Jullie kennen hem wel van de promo. De commissie bestaat uit zo’n 15 personen die ongeveer 10 keer bij elkaar komen op de bovenste verdieping van het partijbureau van de SGP in Rotterdam. En elke vergadering is spannend, want elke keer zijn er wel weer onverwachte wendingen. Het is fantastisch om onderdeel uit te maken van dit bevlogen en vrolijke team. Maar natuurlijk is ’t het mooist als tijdens de jongerendag het Beatrixtheater bomvol zit. En we met elkaar een prachtige dag beleven.

Kortom, een dynamisch en prachtig traject om in mijn laatste maanden als vice-voorzitter nog één keer mee te mogen maken. Wil je weten wat alle vergader uurtjes opleveren? Wees er dan bij op 5 maart a.s. in het Beatrix Theater in Utrecht. Zien we je daar?